Το Μονοπάτι για την Ευεξία

ευεξίας

Το Wellness είναι μια στάση ενδυνάμωση, στην οποία υπάρχει μια συνεχής κίνηση προς την βέλτιστη ευεξία του νου, το σώμα, το πνεύμα και το περιβάλλον και συνεχή κίνηση προς ένα πλήρες δυναμικό της. Ευεξίας περιλαμβάνει την ολιστική ενσωμάτωση των διαφόρων πτυχών της ευημερίας. Υπάρχουν 7 μεγάλες διαστάσεις της ευεξίας: Συναισθηματική, Σωματική, Κοινωνική, Πνευματική, Πνευματική, Περιβαλλοντική και Επαγγελματική.

Συναισθηματική ευεξία περιλαμβάνει την εκμάθηση να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος και να είναι προσεκτικοί με τις σκέψεις σας, τα συναισθήματα και συμπεριφορές.

Φυσικής Ευεξίας τονίζει ανάπτυξη επίγνωση του σώματος, την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, η ανάπτυξη της προσωπικής ευθύνης για την υγεία σας φροντίδα, ανατροφή και η φροντίδα για τη σωματική σας, και τη συμμετοχή σε φυσική δραστηριότητα.

Κοινωνικής Ευεξίας περιλαμβάνει τη συνεισφορά στο κοινό καλό της κοινότητας.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, αξιοποιώντας υγιείς δεξιότητες επικοινωνίας, διατηρώντας τον σεβασμό προς τον εαυτό και τους άλλους, και η δημιουργία ενός συστήματος υποστήριξης.

Πνευματική Ευεξία ενθαρρύνει την ανακάλυψη ένα νόημα και σκοπό στη ζωή σας. Περιλαμβάνει την εκμάθηση για να ισορροπήσει την εσωτερική σας ανάγκες με τον τρόπο ύπαρξης στον κόσμο.

Πνευματικής Ευεξίας ενθαρρύνει την εμπλοκή της στην τόνωση της δημιουργικής και πνευματικές δραστηριότητες, την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, και να ανακαλύψετε τις δυνατότητές σας για την ανταλλαγή των δώρων σας με τους άλλους.

Περιβαλλοντική Ευεξίας ενθαρρύνει ζουν σε αρμονία με τη Γη, με την κατανόηση των επιπτώσεων της αλληλεπίδρασης με τη φύση και το περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση ότι οι άνθρωποι δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα υγιές περιβάλλον και αντίστροφα. Αυτό περιλαμβάνει την ανάληψη δράσης για την προστασία, την ανατροφή, καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντος.

Επαγγελματική Ευεξίας τονίζει εμπλέκονται σε εργασίες που είναι προσωπικά ουσιαστική και συνεπής με το πάθος σου, τις αξίες και το σκοπό της ζωής. Περιλαμβάνει την εκμάθηση για την ισορροπία εργασίας και του ελεύθερου χρόνου.

Ευεξίας, ως εκ τούτου, είναι μια συνεχής προσπάθεια μας να ζήσουν μια ζωή με νόημα και να φτάσει για ένα πλήρες δυναμικό της. Σε αυτήν την σύλληψη της ευεξίας, μπορείς να ζεις με την ασθένεια και ακόμα να κινηθεί προς το δικό του βέλτιστο επίπεδο της ευεξίας.

Δεν ζούμε το πλήρες δυναμικό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο στρες, το άγχος, την εσωτερική σύγκρουση, και τα συναισθήματα της απελπισίας. Μαθαίνοντας να αγκαλιάσει ευεξίας είναι μια διαδικασία που ξεκινά με το να γίνει πιο συνειδητή από τα πράγματα που κάνουμε, λένε, σκέφτονται, αισθάνονται, και να πιστέψουμε ότι μας κρατάνε πίσω και μας κρατά κολλήσει. Μόλις γίνουμε συνειδητά επίγνωση του τι μας κρατά κολλήσει, θα μπορούν να μάθουν πιο αποτελεσματικά δεξιοτήτων για αντιμετώπιση του άγχους και για να ανταποκρίνεται σε δύσκολες σκέψεις, συναισθήματα και καταστάσεις. Στη συνέχεια μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές που συνάδουν με την επιθυμία μας για την ευεξία και πληρότητα.

Μπορείτε να εκτελέσετε μια γρήγορη αξιολόγηση της συνολικής ευεξίας με βαθμολογία το τρέχον επίπεδο της ευεξίας σε μια κλίμακα από το 1-10 σε κάθε διάσταση της ευεξίας. Πόσο έτοιμοι είστε για την αλλαγή, και αυτό το βήμα μπορείτε να πάρετε σήμερα προς το βέλτιστο επίπεδο της ευεξίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *